onsdag 20. juni 2012

Safari!

Elefantene liker aa rulle seg i vannhullet og faar samme farge som stoevet i Tsavo.
 
Man kan ikke dra til Kenya uten aa dra paa safari, har vi faatt beskjed om. Det var dyrt, stoevete og to dagers bilkjoering, med verdt hver eneste shilling! Uten aa nevne navn, er det en i reisefoelget som har hengt seg opp i den grufulle historien om de menneskespisende loevene i Tsavo som drepte og spiste 130 mennesker under byggingen av en bro i 1898 (wikilink). Turen gikk dermed til Tsavo East National Park, et omraade paa 13 000 km2, med ca 13000 elefanter, 300 loever og mange andre artige dyr. Her kan man kjoere rundt i flere dager uten aa se mer enn et par elefanter, men heldigvis hadde vi Joseph, en kyndig guide og sjaafoer, som mente han hadde sett flere loever enn han kunne telle, og visste om de beste vannhullene. Vi var i trygge hender.
Giraffene ser kanskje litt psykedeliske ut paa naert hold, men er nesten umulig a se mellom traerne. Dessuten poserer de bedre enn Frida.

Vi kom over en flokk med loever som jaktet pa noen sebraer. Ingen tvil om at det er Nala som er sjefen.
Sebraene luktet lunta og stakk av. De yngste loevene saa ut som om de likte bedre aa leke enn aa jakte uansett.

Selv om de var irritert over at safaribilene skremte bort frokosten stilte de gjerne opp paa det som blir julekortet fra oss i 2012.

Tilbake paa campen. Telt med do, dusj og veranda!

Det er flott aa se at dyrene har saa store reservater og at myndighetene slaar hardt ned paa krypskyttere, men de store parkene skaper problemer for naboene. Her er en artikkel fra den kenyanske avisa the Nation som viser diskusjonen mellom de som vil bevare loevebestanden og de som vil ha loevene ut av nabolaget:
http://www.nation.co.ke/News/Outrage+as+morans+kill+six+lions+in+night+of+terror+/-/1056/1431868/-/h6kx2y/-/index.html

2 kommentarer:

  1. åh.. dette var fint! så bra dere spanderte på dere safari. løver, elefanter og giraffer får man ikke nok av. men.. nå kan dere komme hjem!

    SvarSlett
  2. Fantastiske bilder! For et sammensatt eventyr dere er i. Tipper dere veit å nyte det! Klem

    SvarSlett